Welkom

Club Koperen Passer OVL/5 Klokke Roeland.

Op 12 november 2003 werd Club Koperen Passer OVL/5 opgericht in Gent. Dit gebeurde in de schaduw van het belfort in aanwezigheid van de toenmalige afdelingsafgevaardigde Dhr Roland Willemyns.  15 leden waren erbij aan de start. Sedert de oprichting hebben we met deze club reeds meerdere geslaagde activiteiten uitgevoerd.

Op 1 september 2018 tellen we 44 leden in onze club. Het is niet de bedoeling om nog meer leden op te nemen. Met een regelmatige opkomst van 30 leden per activiteit voelen wij ons opperbest.  Een toffe groep van mensen die elkaar respecteren. Tweemaal per jaar nodigen wij de partners ook uit voor een activiteit. Dit verstevigt de onderlinge banden. Tijdens de zomermaanden organiseert deze club een zomerfeest met mogelijkheid tot fietsen en wandelen. Dit zomerfeest wordt meestal afgesloten met een barbecue of gezellig samenzijn in een fijn restaurant.

In 2009 hebben de leden gekozen voor deze naam: KP Club OVL5 Klokke Roeland.

In 2015 heeft de club een 11 leden verkozen om samen een bestuurskern te vormen. Een Webmaster zorgt voor deze website, een fotograaf zorgt maandelijks voor prachtige reportages, een andere lid beheert de financiën van deze club. 3 leden nemen de taak van clubafgevaardigde op zich. Samen met nog 5 kernleden zorgt deze bestuurskern van 11, na overleg voor boeiende activiteiten tijdens het werkjaar. Om de 3 jaar kunnen de afgevaardigden (her)verkozen worden.  Koperen Passer vzw is en blijft een neutrale culturele vereniging voor heren, met als voornaamste doel het beleven van cultuur (in de ruimste zin van het woord) in een vriendschappelijk kader. De VZW Koperen Passer bestaat uit autonome clubs, verspreid over gans Vlaanderen, elk met een lokaal bestuur en eigen werking.
Net zoals de Zilveren Passer is de Koperen Passer een onderdeel van de VZW Gulden Passer.

Clubafgevaardigden,
Jan Barbe
Herman Schillewaert
Jan Van Hoecke

 

 

Attachments