Welkom

… op de website van Koperen Passer club V-3.


_CDP3399-1

Bij de Koperen Passer afdeling Vlaams-Brabant zijn er momenteel 8 clubs aangesloten en hier bent u bij Club V3: Pajottenland met leden afkomstig uit de streek van Halle, Dilbeek, Aalst, Ninove en omliggende.
De club werd opgericht op 24 april 1996 en telt ongeveer 40 leden.
Onze Club organiseert maandelijks een uitstap, in principe op de eerste donderdag van de maand, met als doel kunst, cultuur en vriendschapsbanden onder haar leden te bevorderen door het organiseren van bezoeken aan tentoonstellingen, kunstmanifestaties, bedrijven en instellingen.
Meestal blijft het beperkt tot de namiddag, maar bij een verdere bestemming maken wij er soms een daguitstap van. Verplaatsingen gebeuren met openbaar – of eigen vervoer, zo mogelijk in afspraak met andere leden.
Twee maal per jaar nodigen wij de dames uit: voor een nieuwjaardiner (in januari) en een daguitstap in de maand juni. Waar mogelijk drinken wij samen nog een pint na de activiteit.

Wenst U lid te worden of hebt u vragen?
Klik in deze website ( http://www.koperenpasser.be/vnt3/ ) op “CONTACT’ om het formulier te sturen.
Wij nemen contact op met U.

– Koperen Passer vzw
Koperen Passer vzw is een neutrale culturele vereniging voor heren, met als voornaamste doel het beleven van cultuur (in de ruimste zin van het woord) in een vriendschappelijk kader. De vereniging bestaat uit autonome clubs met een lokale werking, verspreid over Vlaanderen.  Historiek :  In 1967 besloten enkele dames uit het Antwerpse om met hun kinderen regelmatig culturele uitstapjes te doen om zo de jeugd op een kindvriendelijke manier in contact te brengen met het rijke Antwerpse cultuurpatrimonium. Het eerste museum dat ze bezochten was Plantin-Moretus. Het passer-embleem in het wapenschild van Plantin inspireerde hen tot de naam Gulden Passer. In 1970 besloten deze dames om datzelfde regelmatig ook eens zonder de kinderen te doen en ze richtten voor zichzelf Zilveren Passer op. Zilveren Passer is ondertussen uitgegroeid tot honderden clubs in heel Vlaanderen. In 1985 namen enkele echtgenoten van Zilveren Passer-leden het initiatief om voor de heren met Koperen Passer te starten. Ook Koperen Passer werd een groot succes en is uitgegroeid tot een vereniging met 95 clubs en in totaal 3925 leden (2018.06.30)

– Structuur
Koperen Passer vzw maakt, samen met Zilveren Passer vzw, deel uit van de overkoepelende vzw Gulden Passer. De algemene leiding van Koperen Passer vzw berust bij de raad van bestuur met 5 bestuurders, benoemd voor 5 jaar door de algemene vergadering (AV). Koperen Passer vzw bestaat uit autonome clubs. Elke club heeft minstens 2 clubafgevaardigden (CA), die samen de clubactiviteiten beheren.
De clubs worden per provincie ingedeeld in afdelingen, liefst bestaande uit maximum 10 clubs. De CA vormen de afdelingsvergadering, waarin elke club 2 stemmen heeft. De afdelingsvergadering kiest 1 of meer Afdelingsafgevaardigden (AA) , die de afdeling leiden en tijdens de duur van hun mandaat lid zijn van de AV van Koperen Passer vzw .